FOLLOWERS NASYID2U

Wednesday, March 23, 2011

Satu Destinasi Nasyid Semesta : Studiokini

Sedar atau tidak, pengaruh artis-artis muzik dakwah atau nasyid yang bergerak secara sendiri (indie) kian meningkat. Penerbitan album ,penciptaan lagu, penulisan lirik, serta pengedaran album segalanya dilakukan sendiri oleh kelompok ini.Mengapa? Mungkin ada jawapan tersendiri daripada artis-artis yang terlibat.

klik untuk paparan jelas mengenai wakil pengedar
Pengaruh nasyid indie kini menyelinap ke wilayah Pantai Timur Semenanjung Malaysia iaitu Kelantan apabila penggiat-penggiat nasyid di negeri terbabit bersatu, menerbitkan sebuah album berjudul Satu Destinasi. Album ini menggabungkan kumpulan One Deen, Suffian, El-Tiezam dan Elham.

Album terbitan sulung syarikat Ar-Warisan Production ini menampilkan 8 buah lagu,dan setiap kumpulan diberi peluang merakamkan dua buah lagu.

Hubungi wakil pengedar bagi mendapatkan album Satu Destinasi dengan segera.

SELAIN DARIPADA album Satu Destinasi, muncul sebuah lagi album yang menggabungkan penasyid indie dari seluruh Malaysia. Pernahkah kita mendengar album Nasyid Indie Vol. 1 dahulu?Selepas kejayaan Nasyid Indie Vol. 1, kini Neurotic Studio menerbitkan album untuk siri kedua yang berjudul Nasyid Semesta.


Nasyid Semesta menampilkan kumpulan Fine, Univoice, Elham'z, Bytiey, Che'an, R-iF, Rxeme, Rahmat, Feelhoney, Read One, Hilwan, dan Zulhilmi (The Messanger). Turut serta ialah Halim (Devotees) yang tampil berduet bersama Zulhilmi.

Album tersebut boleh dimiliki melalui wakil-wakil pengedar. Layari Facebook Neurotic Studio untuk sebarang pertanyaan.

sumber:
studiokini

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...